ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

  Μειωμένη Ενέργεια: Πως το πρόγραμμα της CENEGENICS θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την ενέργειά σας καταπολεμώντας την κούραση

  • 7 Μαρτίου, 2019
  • 2597 Views

  ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΣΚΗΘΩ ΟΤΑΝ ΝΙΩΘΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ;

  Το αίσθημα της κόπωσης είναι ίσως ο συνηθέστερος λόγος που οι άνθρωποι αποφεύγουν να ασκηθούν. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η άθληση και η άσκηση μπορούν να καταπολεμήσουν την κόπωση και να λειτουργήσουν ως ενισχυτές φυσικής ενέργειας.Οι έρευνες δείχνουν ότι η άσκηση μπορεί να μειώσει ακόμη και τα συμπτώματα κόπωσης κατά 65%, ενώ αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας κατά 20%. Παράλληλα, η ακριβής αλληλεπίδραση μεταξύ των επιπέδων άσκησης και ενέργειας δεν έχει ακόμη κατανοηθεί από τους ερευνητές, ορισμένοι πιστεύουν ότι η ικανότητα να μειωθεί η κόπωση μας προέρχεται από την επίδραση της ενέργεια στο κεντρικό νευρικό μας σύστημα.

  ΠΩΣ Η CENEGENICS ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΠΩΣΗΣ

  Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα Cenegenics ευνοεί τις σύντομες περιόδους προπόνησης σε υψηλή ένταση, ή HIIT, προσαρμοσμένες στη φυσιολογία και τους στόχους του κάθε ασθενούς. Με γνώμονα ότι η πλειοψηφία των ασθενών της Cenegenics έχουν πολυάσχολο τρόπο ζωής, αυτή η μορφή άσκησης θεωρείται ιδιαίτερα ωφέλιμη και αυτό γιατί επιτυγχάνει βέλτιστα αποτελέσματα, παρά το μειωμένο χρόνο διάρκειας. Επιπλέον, η πρόσληψη ενέργειας είναι αντίστοιχη με εκείνη που λαμβάνουμε από την παραδοσιακή γυμναστική αντοχής.

  Το HIIT θεωρείται αναερόβια άσκηση. Αυτή η μορφή άσκησης σύντομης διάρκειας και υψηλής έντασης προκύπτει όταν η ζήτηση του οργανισμού για οξυγόνο υπερβαίνει τη διάθεση. Ως εκ τούτου, βασίζεται σε πηγές ενέργειας που αποθηκεύονται μέσα στο σώμα μας. Οι περίοδοι της αναερόβιας άσκησης βοηθούν επίσης στην αύξηση της παραγωγής της αυξητικής ορμόνης και των συγκεντρώσεων τεστοστερόνης στον ορό του αίματος. Αυτό το γεγονός είναι περισσότερο επωφελές για την αύξηση των ενεργειακών επιπέδων, από τις μακρύτερες περιόδους άσκησης μέτριας έντασης που αυξάνουν τα επίπεδα κορτιζόλης. Η υψηλή κορτιζόλη, ειδικά το βράδυ, μπορεί να μπερδέψει το σώμα μας και να θεωρούμε ότι δεν χρειαζόμαστε ανάπαυση, συμβάλλοντας έτσι στον κακό ύπνο και τελικά στην κόπωση.

  Ο ομάδα της Cenegenics σχεδιάζει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα άσκησης για τους ασθενείς της, με βάση τις προτιμήσεις, τις ικανότητές τους και την καθημερινότητά τους. Επειδή o κάθε ασθενής ξεκινάει σε μοναδικό επίπεδο εκκίνησης, οι συμβουλές της ομάδας εξατομικεύονται και τελειοποιούνται καθόλη τη διάρκεια του Προγράμματος, ώστε να υποστηρίξουν τα βέλτιστα αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων ενέργειας. Ενώ ορισμένα προγράμματα στοχεύουν στην άσκηση των συμμετεχόντων σε σημείο εξάντλησης, ο στόχος των ασκήσεων γυμναστικής που ορίζονται από τον εργοφυσιολόγο μας, έχει σαν στόχο την στοχευμένη άθληση σε λιγότερο χρόνο, ακολουθώντας μια υγιή και λογική προσέγγιση. Ταυτόχρονα, οι τακτικές περίοδοι αθλητικής δραστηριότητας θα συμβάλλουν επίσης στην εκτόνωση της κούρασης την κατάλληλη στιγμή: όταν είστε έτοιμοι για κρεβάτι. Ανακαλύψτε περισσότερα για το πώς βοηθάει το Cenegenics στη βελτιστοποίηση του ύπνου σας στην επόμενη ενότητα.

  ΚΑΚΟΣ ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΗ: ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

  Ο κακός ύπνος είναι ίσως ο πιο προφανής ένοχος πίσω από την κόπωση και την έλλειψη ενέργειας.Ωστόσο, αν αισθάνεστε πάντα κουρασμένοι, πιθανόν να γνωρίζετε ότι μόνο η αίσθηση της κόπωσης δεν είναι αρκετή για να σας οδηγίσει σε έναν ποιοτικό ύπνο.

  Για να είμαστε ρεαλιστές με τις δυσκολίες του ύπνου, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες αϋπνίας, και έτσι δεν μπορεί να εφαρμοστεί μια λύση για όλους. Η αδυναμία να κοιμηθεί κάποιος και στη συνέχεια να παραμείνει για ύπνο για τις συνιστώμενες 7 έως 9 ώρες, μπορεί να οφείλεται σε φυσικές ή ψυχολογικές προκλήσεις. Για ορισμένους ασθενείς, τα ψυχολογικά εμπόδια, όπως το άγχοςείναι τα μεγαλύτερα. Για άλλους, θα μπορούσε να φταίει η αποφρακτική υπνική άπνοια (OSA).

  Η διάρκεια και η ποιότητα του ύπνου βελτιώνονται συνήθως μέσω του Προγράμματος Cenegenics. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η προσέγγιση της ευεξίας στο πρόγραμμα, συχνά αντιμετωπίζει τις ρίζες που οφείλονται στον κακό ύπνο. Οι συστάσεις του Διατροφολόγου μας σχετικά με την επιλογή τροφών, μαζί με προσαρμοσμένες διατροφικές συμβουλές και συγκεκριμένο ασκησιολόγιο, μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της έλλειψης ύπνου στους ασθενείς.

   

  Για παράδειγμα, ενώ η ρύθμιση του βάρους είναι ένας από τους πυλώνες του Προγράμματος Antiaging της Cenegenics, είναι επίσης ένας βασικός παράγοντας και στην πρόληψη και θεραπεία της αποφρακτικής υπνικής άπνοιας. Στην πραγματικότητα, έρευνες δείχνουν ότι η απώλεια μόλις 22 κιλών μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τα επίπεδα άπνοιας. Ομοίως, η Ομάδα της Cenegenics μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει τα συμπληρώματα για να βοηθήσουν τον ύπνο. Τα εξατομικευμένα αυτά συμπληρώματα, συμπεριλαμβανομένου του μαγνησίου, του φλοιού μανόλιας και του γ-αμινοβουτυρικού οξέος (GABA), μπορούν να ληφθούν υπό την καθοδήγηση των γιατρών για να διευκολύνουν την ηρεμία και την χαλάρωση πριν την νυχτερινή κατάκλιση.

  Επιπλέον, η Ομάδα μας μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς στην ρύθμιση των ορμονών, εφόσον χρειαστεί. Ενώ η σχέση μεταξύ ορμονών και ενεργειακών επιπέδων θα αναλυθεί λεπτομερέστερα στην επόμενη ενότητα, υπάρχει υποψία ότι υπάρχει επίσης μια σχέση μεταξύ διαταραχών ύπνου και ορμονών. Συγκεκριμένα, η τεστοστερόνη επηρεάζει την οργάνωση των κιρκαδιακών ρυθμών και του συγχρονισμού του ύπνου μας.

  ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ;

   

  Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, ένας σημαντικός πυλώνας του Προγράμματος Cenegenics είναι η βελτιστοποίηση των ορμονικών επιπέδων. Και στις γυναίκες αλλά και τους άνδρες, τα υποβέλτιστα επίπεδα τεστοστερόνηςμπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ενέργεια του ατόμου. Επειδή οι σημαντικές απορροές στα επίπεδα των ορμονών εμφανίζονται συνήθως στους μεγαλύτερους ενήλικες, οι άνδρες και οι γυναίκες μεσήλικες αλλά και οι μεγαλύτερες ηλικίες μπορεί να είναι ιδανικοί υποψήφιοι για θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης.

  Και στα δύο φύλα, η χαμηλή τεστοστερόνη έχει συνδεθεί με έλλειψη κινήτρων, κόπωσης και ακόμη και κατάθλιψης. Έτσι, η τεστοστερόνη έχει πολύ μεγάλη επίδραση στην ενέργεια και όταν δεν έχει εξισορροπηθεί, οι φυσικές επιπτώσεις μπορεί να κλιμακωθούν. Ευτυχώς, η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των συμπτωμάτων που προκαλούνται από μια ανισορροπία.

  H Ομάδα Antiaging της Cenegenics, ειδικεύεται σε όλες τις πτυχές της διαχείρισης του Age Management και είναι ιδιαίτερα έμπειρη στη διάγνωση και θεραπεία της έλλειψης τεστοστερόνης.Εντοπίζουν τις διακυμάνσεις των επιπέδων τεστοστερόνης και ως εκ τούτου εκτελούν τις ανάλογες διαγνωστικές εξετάσεις σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές και λαμβάνουν υπόψη παράγοντες όπως η κατάσταση της υγείας, η ηλικία, τρόπος διατροφής και ο ύπνος, προκειμένου να προσδιοριστεί εάν θα πρέπει να στραφούν σε θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης. Ενώ δεν υπάρχει συμφωνία για το τι ορίζει τη «χαμηλή» τεστοστερόνη, γενικά, οι ασθενείς που ξεκινούν το Πρόγραμμα με τεστοστερόνη στο 3ng/ml και χαμηλή ελεύθερη τεστοστερόνη, μπορεί να είναι υποψήφιοι για θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης. Με την αύξηση και τη βελτίωση των ελεύθερων επιπέδων τεστοστερόνης (που εμπίπτουν στο φυσιολογικό εύρος), οι ασθενείς θα παρατηρήσουν σημαντική βελτίωση στα επίπεδα ενέργειας. Τα αποτελέσματα μπορούν να βελτιστοποιηθούν περαιτέρω όταν συνδυάζονται με τα μέτρα που περιγράφονται παραπάνω, καθώς και τα συμπληρώματα που περιγράφονται λεπτομερέστερα κατωτέρω.

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ CENEGENICS ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ

   

  Αναφέραμε εν συντομία ότι η Ομάδα της Cenegenics μπορεί να συνταγογραφεί φάρμακα για τους ασθενείς στους οποίους έχει εντοπιστεί η ανάγκη για ένα συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής. Ενώ τα συμπληρώματα αυτά μπορούν να βοηθήσουν στον ύπνο, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι επίσης πιθανό ότι ορισμένα μικροθρεπτικά συστατικά θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν στην υποστήριξη των βέλτιστων ενεργειακών επιπέδων.

   

  Για παράδειγμα, το συνένζυμο Q10 (CQ10) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τόνωση της ενέργειας, καθώς και για την καρδιαγγειακή υγεία, τη νευρολογική ευεξία και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επίσης, ενώ αυτό το αντιοξειδωτικό παίζει κρίσιμο ρόλο βοηθώντας τον οργανισμό να αναγεννήσει την παραγωγή βιταμινών, η σύνθεση του CQ10 στο σώμα μας αρχίζει να μειώνεται στην ηλικία περίπου των 30 ετών. Επιπλέον έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την κόπωση κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Αν και το CQ10 βρίσκεται σε πηγές τροφίμων όπως το κρέας και το ψάρι, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και τα φυτικά έλαια, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να φτάσουν ούτε τα χαμηλότερα επίπεδα της προτεινόμενης πρόσληψης μέσω της διατροφής τους μόνο. Έτσι, ένα συμπλήρωμα που χορηγείται στην κατάλληλη δόση με βάση την εκτίμηση των αναγκών του ασθενούς μπορεί να βοηθήσει στη φυσική παραγωγή ενέργειας.

  Επιπλέον, η κανέλα μπορεί να παίξει ρόλο στην αύξηση της ενέργειας, καθώς και στη βελτίωση της κυκλοφορίας και στην υποβοήθηση της πέψης. Το μπαχαρικό αυτό έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει άμεσα και τα επίπεδα ινσουλίνης, πιθανώς μέσω της επιβράδυνσης της απορρόφησης των υδατανθράκων στο λεπτό έντερο. Έτσι, όταν λαμβάνεται τακτικά, είναι πιθανό η κανέλα να έχει ευρύτατα οφέλη στη γενική υγεία του ατόμου.

  Όσον αφορά τα θρεπτικά συστατικά, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα συμπληρώματα δεν υπόκεινται σε αυστηρή ρύθμιση όπως τα φαρμακευτικά προϊόντα. Η καθαρότητα και η ισχύς τους εξαρτώνται είτε από τον καταναλωτή που τα επιλέγει, είτε από τον κατασκευαστή που τα προσφέρει. Επειδή πολλοί ασθενείς δεν αναφέρουν τα συμπληρώματά τους στον κατάλογο των φαρμάκων τους, οι αλληλεπιδράσεις φαρμάκων είναι ακόμη πιο πιθανές. Είναι επομένως κρίσιμο τα όποια συμπληρώματα να λαμβάνονται υπό την καθοδήγηση των αδειοδοτημένων γιατρών. Επιπλέον, η ποιότητα της πηγής είναι κρίσιμη: τα συμπληρώματα της Cenegenics, παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές από τα εμπορικά συμπληρώματα. Οι ασθενείς Cenegenics λαμβάνουν εξατομικευμένα σκευάσματα με προσαρμοσμένες δοσολογίες και συνθέσεις, φαρμακευτικά δοκιμασμένα.

  ΜΠΟΡΕΙ Η CENEGENICS ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΟΥ;

  Ενώ ο καθορισμός των πιθανών αιτιών πίσω από την κόπωση και τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης μπορεί να χρειάζεται μήνες ή και χρόνια για τους ασθενείς, οι εξετάσεις που γίνονται από τις κλινικές Cenegenics κατά την έναρξη του Προγράμματος Antiaging, βοηθούν συνήθως στην αποκάλυψη ενός αιτιολογικού παράγοντα.Μερικές φορές, ο ένοχος πίσω από την εξάντληση της ενέργειας μας, θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο απλό όσο η βέλτιστη πρόσληψη βιταμινών, η οποία μπορεί εύκολα να αποκατασταθεί μέσω της διατροφής. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να υπάρχει μια περίπλοκη σειρά από παράγοντες που συμβάλλουν στην κόπωση και απαιτούν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα θεραπείας.

   

  Ανεξάρτητα από το πιο είναι το δικό σας σενάριο, η Cenegenics είναι η καλύτερη βοηθός στην επίτευξη διαρκών αλλά και σημαντικών βελτιώσεων στην αύξηση των επιπέδων της ενέργειας σας. Η αυξημένη ενέργεια είναι ένας από τους 5 βασικούς πυλώνες στους οποίους κατασκευάστηκε το ίδιο το Πρόγραμμα ενώ οι 4 υποστηρικτικοί πυλώνες ενισχύουν την ικανότητα του κάθε ασθενή να αισθάνεται και να αποδίδει καλύτερα. Μέσω της προσήλωσης στην ευεξία του ατόμου, η κλινική μας Ομάδα θα αντιμετωπίσει τα εμπόδια που θα διαφαίνονται, ενώ παράλληλα θα μειώσουμε τους παράγοντες κινδύνου, και θα στηρίξουμε τη συνολική και μακροπρόθεσμη υγεία σας.