Χρήσιμες οδηγίες σωστής διατροφής για τα Χριστούγεννα! - Cenegenics


ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Χρήσιμες οδηγίες σωστής διατροφής για τα Χριστούγεννα!

 • 16 Δεκεμβρίου, 2019
 • 396 Views

Τα Χριστούγεννα είναι στην πόρτα μας, και όλοι μας οφείλουμε στους εαυτούς μας να απολαύσουμε την ποικιλία και την αφθονία των αγαθών που υπάρχουν στα εορταστικό τραπέζι. Με στόχο την διατήρηση του αυτοελέγχου και του σωματικού σας βάρους, χωρίς να γίνεται αυστηροί με τον εαυτό σας και να στερηθείτε απολαύσεις, μπορείτε να χαρείτε όμορφες στιγμές πριν και μετά τις γιορτές.

 

Η ομάδα Cenegenics σας δίνει απλά tips σε σχέση με τη διατροφή σας για τα Χριστούγεννα
 1. Αποφύγετε τα έξτρα σνακ, μειώστε τις μερίδες των γευμάτων μέσα στη μέρα σας, αν γνωρίζετε πως ένα γεύμα που θα ακολουθήσει θα είναι βαρύ.
 2. Στις εκδηλώσεις με μεγάλη ποικιλία φαγητών, δώστε προτεραιότητα στις πιο υγιεινές τροφές και προχωρήστε ιεραρχικά με βάση την όρεξη σας. Ξεκινήστε με λαχανικά, τροφές υψηλές σε πρωτεΐνες όπως κρέας και ψάρι και έπειτα με υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη όπως πατάτες, ρύζι ή ζυμαρικά. Συνοδεύετε πάντα το πιάτο σας με σαλάτα.
 3. Προτιμήστε τη παραδοσιακή γαλοπούλα καθώς είναι πηγή πρωτεΐνης και ιχνοστοιχείων και χαμηλή σε λίπος.
 4. Διατηρήστε το μέτρο στο γέμισμα των πιάτων σας και δημιουργήστε μία « σωστή μερίδα». Συνδυάστε τις γεύσεις υπομονετικά και ιεραρχικά με βάση το tip no
 5. Καταναλώστε αλκοόλ αλλά με μέτρο. Ένα γνωρίζετε ότι θα ακολουθήσει μία έξοδος ή πρόσκληση για διασκέδαση / τραπέζι, αποφύγετε τις υπόλοιπες μέρες τα αλκοολούχα. Για κάθε ένα ποτήρι αλκοόλ που πίνετε, καταναλώστε και ένα ποτήρι νερό. Αποφύγετε τη μίξη αλκοόλ με αναψυκτικά γιατί έτσι αυξάνεται ακόμα περισσότερο το θερμιδικό φορτίο.
 6. Με την κατανάλωση κρέατος , αποφύγετε σάλτσες παχύρευστες και την πέτσα από το κοτόπουλο και το γουρουνόπουλο καθώς είναι υψηλά σε λιπαρά.
 7. Διατηρήστε με πειθαρχία το πρόγραμμα τις γυμναστικής που ακολουθείτε ή καλύτερα εκμεταλλευτείτε ένα τμήμα των διακοπών σας δοκιμάσετε κάποιο άθλημα ή πρόγραμμα. Εκμεταλλευτείτε το περπάτημα και το χορό με τους αγαπημένους σας φίλους.
 8. Προσπαθήστε να συνεχίσετε τα μικρά γεύματα και να μην πηγαίνετε στις εορταστικές εκδηλώσεις πεινασμένοι. Καταναλώστε ένα μικρό και υγιεινό σνακ νωρίτερα.
 9. Αν μια μέρα «ξεφύγετε» από θέμα διατροφής ή άσκησης μην εγκαταλείψετε. Τηρήστε το την επόμενη ημέρα.

 

Ενδεικτική Θερμιδομετρική ανάλυση τροφών που καταναλώνονται τα Χριστούγεννα

 

Φαγητό Ποσότητα Θερμίδες
1 μελομακάρονο 45 γρ 170
1  κουραμπιές 45 γρ 170
Γαλοπούλα 90 γρ 165
Γέμιση ½  ποτήρι (120γρ) 210
Βασιλόπιτα 1 κομμάτι (70 γρ) 200
Ξηροί Καρποί 1 κουταλιά Σούπας 45
Σοκολάτα 45 γρ 250
Κρασι (κοκκινο, λευκό,ροζ) 1 ποτηράκι κρασι 140 γλυκο ,110 ξηρό
Μπύρα 240 ml  (ποτηρι) 150
Ουίσκι 60 ml 150