ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

  Βελτιώστε την υγεία σας με το πρόγραμμα Cenegenics

  • 28 Ιανουαρίου, 2020
  • 1008 Views

  Για πολλά χρόνια, η βέλτιστη υγεία οριζόταν ως η απουσία ασθένειας ή τραυματισμού. Στη συνέχεια, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέλιξε αυτόν τον ορισμό, δηλώνοντας ότι η υγεία δεν είναι απλώς η απαλλαγή από ασθένειες αλλά και η διατήρηση μιας «κατάστασης πλήρους ευημερίας σωματικής, πνευματικής και κοινωνικής».

  Στην Cenegenics, εξελίσσουμε αυτόν τον ορισμό ακόμη περισσότερο. Η κλινική μας ομάδα δεν επιδιώκει απλώς να φέρει τους ασθενείς μας σε μια κατάσταση ευημερίας. Στα μέλη μας παρέχονται επίσης τα εργαλεία και οι πόροι που απαιτούνται για να παραμείνουμε εκεί. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν επικεντρωνόμαστε στα «φυσιολογικά» μέτρα ευημερίας, αλλά ερευνούμε ποια είναι η βέλτιστη υγεία στην πραγματικότητα. Με άλλα λόγια, πιστεύουμε ότι το “αρκετά καλό” δεν είναι ο στόχος για τα μέλη μας.

  Στην πραγματικότητα, η βέλτιστη υγεία είναι μια δια βίου επιδίωξη. Δυστυχώς, η συμβατική ιατρική τείνει να επικεντρώνεται κυρίως σε συμπτώματα και καταστάσεις που προκύπτουν. Αυτό δεν αποτελεί ελάττωμα των σύγχρονων παρόχων υγειονομικής περίθαλψης, είναι απλώς το πρότυπο της ιατρικής στο οποίο έχουμε συνηθίσει.

  Στην Cenegenics, επικεντρωνόμαστε στην πρόληψη της νόσου πριν από την εκδήλωση της αρχικά με τη βελτιστοποίηση της ευεξίας σε κάθε τομέα υγείας που εξετάζουμε. Ανακαλύψτε ποιους θεωρούμε « πυλώνες της υγείας  μας», ώστε να κατανοήσετε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο επιδιώκουμε τη βέλτιστη υγεία στους ασθενείς μας.

   

  Βελτιστοποίηση υγείας μέσω μακροχρόνιας διαχείρισης βάρους

  Όντας υπέρβαροι όπως και η παχυσαρκία συνδέονται με πλήθος ιατρικών ζητημάτων, όπως:

  • Καρδιαγγειακές νόσοι
  • Έμφραγμα
  • Εγκεφαλικό
  • Διαβήτης
  • Καρκίνος
  • Αρθρίτιδα
  • Βρογχικό Άσθμα
  • Άπνοια ύπνου
  • Καταρράκτης
  • Υπογονιμότητα
  • Η ασθένεια Αλτσχάϊμερ
  • Πέτρες στη χολή
   … μεταξύ πολλών άλλων

  Για τους περισσότερους ανθρώπους, η αύξηση βάρους δεν συμβαίνει ξαφνικά. Στις ηλικίες των 20’s, 30’s και 40’s, τα περισσότερα άτομα στατιστικά κερδίζουν ένα έως δύο κιλά το χρόνο. Και όπως ακριβώς χρειάζεται χρόνος για την αύξηση του σωματικού βάρους, ομοίως είναι δύσκολο να μειωθεί.

  Για το λόγο ότι το υπερβολικό βάρος συνδέεται με τόσες πολλές σοβαρές ασθένειες, η μακροχρόνια διαχείριση του είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του προγράμματος Cenegenics. Ωστόσο δεν προσπαθούμε με στόχο μόνο έναν καλύτερο αριθμό στη ζυγαριά. Οι γιατροί μας, μαζί με τους ειδικούς σε θέματα διατροφής και άσκησης, συνεργάζονται για να αναπτύξουν τις ιδανικές συνήθειες και προσαρμογές στον τρόπο ζωής σας που λειτουργούν καλύτερα σε ατομικό επίπεδο.

  Για παράδειγμα σε σχέση με την άσκηση, παράγοντες όπως η ηλικία, η σύσταση του σώματος και η γενετική επηρεάζουν το αν για κάποιον αποδίδει καλύτερα χαμηλής έντασης και μακράς διάρκειας αερόβια άσκηση ή με διαφορετικές μορφές ασκήσεις υψηλής έντασης. Ομοίως, ο τρόπος ζωής σας, οι διατροφικές προτιμήσεις και οι γενετικές προδιαθέσεις για συγκεκριμένες ασθένειες ή παθήσεις πιθανότατα απαιτούν μια συγκεκριμένη διατροφική καθοδήγηση στο φαγητό.

  Στοχεύοντας μόνο σε ένα επιθυμητό νούμερο στη ζυγαριά υπάρχει κίνδυνος αποτυχίας, επειδή η απώλεια βάρους είναι πολύ πιο πολύπλοκη από αυτή την παραδοχή. Προσπαθούμε να εξετάσουμε τη διαχείριση του βάρους με κάθε πιθανό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως τα επίπεδα ορμονών και τα ευρήματα απεικονιστικών εξετάσεων σωματικής σύνθεσης. Μέσω των εξετάσεων DEXA, μετράμε με ακρίβεια το δείκτη μάζας σώματος και τον συσχετίζουμε με διάφορους γενετικούς παράγοντες. Με αυτόν τον τρόπο, εξοπλίζουμε τους ασθενείς μας με την τακτική φροντίδα που χρειάζονται για να επιτύχουν τους στόχους απώλειας βάρους που μπορεί να έχουν, αλλά επίσης να οργανώσουν μία μακροπρόθεσμη διαχείριση βάρους για καλύτερη γενική υγεία.

   

  Δυνατά και Υγιή επίπεδα ενέργειας

  Τα αίτια της κόπωσης είναι δεκάδες, μερικά από τα οποία είναι σοβαρά. Ωστόσο, πολλοί ενήλικες γράφουν κόπωση ως αναπόφευκτη πτυχή γήρανσης. Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να αισθάνεστε κουρασμένοι όλη την ώρα ενώ έχετε τη δυνατότητα να ζείτε έντονη ζωή σε οποιαδήποτε ηλικία.

  Απλές αιτίες πίσω από τη μειωμένη ενέργεια είναι η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας (ή αντιστρόφως, η υπερβολική άσκηση), οι κακές διατροφικές συνήθειες, η έλλειψη ποιότητας ύπνου και η χρήση ορισμένων φαρμάκων. Υπάρχουν επίσης και άλλες πιθανές αιτίες για την κόπωση, οι οποίες συχνά παραβλέπονται, καθώς η κούραση είναι ένα τόσο διαδεδομένο σύμπτωμα. Η αναιμία, η χρόνια φλεγμονή, η άπνοια ύπνου, οι καρδιακές παθήσεις και τα προβλήματα του θυρεοειδούς είναι επίσης πιθανές αιτίες κόπωσης.

  Η βέλτιστη υγεία πλέον σημαίνει κάτι περισσότερο από απλή απουσία νόσου. Εάν δεν αισθάνεστε το καλύτερο, τείνετε να χάσετε μερικές από τις πιο ευχάριστες στιγμές της ζωής – ανεξάρτητα από την ηλικία σας. Βοηθάμε τα άτομα να αποκαταστήσουν την ενέργειά τους για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

  Το πρόγραμμά μας ξεκινά με την «Elite Health Evaluation», την ολιστική προσωποποιημένη εξέταση και διάγνωση, η οποία περιλαμβάνει σε βάθος δοκιμές για να αποκαλύψει τυχόν προβληματικές περιοχές, οι οποίες θα μπορούσαν να συμβάλουν στην έλλειψη ενέργειας. Μια λύση τόσο απλή όσο η λήψη συμπληρωμάτων για να αναπληρώσετε βιταμίνες (όταν υποδεικνύεται κλινικά) θα μπορούσε να είναι αυτό που σας κρατά πίσω από την επιστροφή στις γεμάτες ενέργεια ημέρες που κάποτε απολαμβάνατε.

   

  Βέλτιστη γνωστική λειτουργία

  Η υγεία του εγκεφάλου είναι μια κρίσιμη παραδοχή, που συχνά παραβλέπεται σαν σημαντική πτυχή ευεξίας και ευημερίας. Συνήθως τα άτομα αρχίζουν να δίνουν προσοχή στην υγεία του εγκεφάλου, αφού εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα γνωστικής δυσλειτουργίας. Ωστόσο, στο Cenegenics, εφοδιάζουμε με τον εαυτό μας όσο το δυνατόν περισσότερη γνώση για τον ασθενή για να αποτρέψουμε ή να καθυστερήσουμε την εξέλιξη της γνωσιακής παρακμής.

  Για παράδειγμα, οι εξασθενίσεις της γνωστικής λειτουργίας που σχετίζονται με την ηλικία εμφανίζονται κυρίως στον τομέα της προσοχής, της μνήμης, της γλώσσας, των οπτικοακουστικών ικανοτήτων και της εκτελεστικής γνωσιακής λειτουργίας με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να επιβραδυνθεί η φθίνουσα πορεία της γνωστικής λειτουργίας και να διατηρηθεί η υγεία του εγκεφάλου κατά τη γήρανση. Μετά από σωστή δίαιτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες μας δίαιτα, για παράδειγμα, μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου έως και επτά και μισή χρόνια και να μειώσει τον κίνδυνο για τη νόσο του Alzheimer. Ομοίως, οι στοχευμένες ασκήσεις έχουν προστατευτική επίδραση στη μνήμη και τις δεξιότητες σκέψης.

  Ακόμα και αν τα γνωστικά σας αποτελέσματα είναι υψηλά τώρα, η ομάδα Cenegenics θα συνεργαστεί μαζί σας για να τα κρατήσει στα ιδανικά επίπεδα. Πιστεύουμε ότι η βέλτιστη υγεία περιλαμβάνει επίσης την ψυχική ευεξία και την καλύτερη δυνατή γνωστική απόδοση σε κάθε φάση της ζωής.

  Καλύτερη ποιότητα ύπνου

  Μια νύχτα με δύσκολο ύπνο μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε ζαλισμένοι και ευέξαπτοι. Όταν ο κακός ύπνος δε γίνει μόνιμος, παρουσιάζεται αυξημένος κίνδυνος για σοβαρές ασθένειες. Για παράδειγμα, ο χρόνιος κακός ύπνος έχει συνδεθεί με καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, άνοια, παχυσαρκία και ακόμη και ορισμένα είδη καρκίνου.

  Όπως τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας, τα προβλήματα του ύπνου μπορεί να είναι δύσκολο να αποφευχθούν και να αντιμετωπιστούν. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι η στέρηση του ύπνου έχει τόσες πολλές πιθανές αιτίες και παράγοντες που επηρεάζει, όπως:

  • Διαβήτης
  • Κατάθλιψη
  • Παχυσαρκία
  • Καρδιαγγειακά προβλήματα
  • Απλές ασθένειες
  • Άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες

  Οι μεταβολές στα επίπεδα των ορμονών μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα στον κανονικό κύκλο ύπνου-αφύπνισης. Φυσικά, υπάρχουν και παράγοντες διαταραχής του ύπνου, όπως οι άπνοιες, η χρήση ουσιών και το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών.

  Όταν πρόκειται για τον ύπνο, «βέλτιστη υγεία» σημαίνει να φτάσουμε στο κατώτατο σημείο των φραγμών υψηλής ποιότητας ύπνου. Η Cenegenics μπορεί να σας βοηθήσει όχι μόνο να επιτύχετε τις συνιστώμενες επτά έως οκτώ ώρες ύπνου τη νύχτα, αλλά επίσης να διερευνήσετε και να αντιμετωπίσετε τυχόν αιτίες διαταραχών στον κύκλο ύπνου-αφύπνισης, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου σας. Με αυτήν την προσέγγιση, όχι μόνο θα αισθανθείτε πιο ξεκούραστοι, αλλά μπορείτε επίσης να μειώσετε τον κίνδυνο να αναπτύξετε δυνητικά πολλές σοβαρές ασθένειες στο μέλλον.

   

  Ενδυνάμωση της LIBIDO – Ερωτική Ευεξία

  Σε κάποιο βαθμό, η ελάττωση στη λίμπιντο είναι φυσική κατά τη φάση γήρανσης. Επιπλέον, επειδή δεν υπάρχει ευρύς ορισμός για το τι θεωρείται μια «φυσιολογική» σεξουαλική απόδοση, ο καθορισμός του τι είναι σύνηθες και τι όχι δεν είναι ξεκάθαρο.Η λίμπιντο μπορεί να υποστεί αναταραχές και μειώσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου και, εκτός από τη γήρανση, μπορεί να επηρεαστεί από παράγοντες όπως φάρμακα, ορμονικές αλλαγές, κόπωση, άγχος και ιατρικές παθήσεις – μερικοί μόνο από τους λόγους.

  Με βάση τα παραπάνω, υπάρχουν και άλλες υποκείμενες συν-νοσηρότητες που σχετίζονται με χαμηλή σεξουαλική κίνηση. Ο υπό-λειτουργικός θυρεοειδής, η καρδιαγγειακή νόσος και ο διαβήτης είναι μερικά παραδείγματα. Έτσι, η αντιμετώπιση των προβλημάτων της λίμπιντο δεν είναι μόνο για την επιδίωξη μίας πιο ενεργής σεξουαλικής ζωής. Είναι επίσης ένα σημαντικό συστατικό της βέλτιστης υγείας συνολικά.

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης (HRT) είναι το κλειδί για την αποκατάσταση μιας υγιούς σεξουαλικής οδού. Ωστόσο, το πρόγραμμα Cenegenics προβλέπει μόνο αυτή τη θεραπεία όταν οι βιοδείκτες όπως τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι κλινικά χαμηλοί. Σε άλλες περιπτώσεις, η χαμηλή λίμπιντο μπορεί να έχει πιο περίπλοκες ρίζες – αλλά μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η ομάδα μας θα αποκαλύψει τυχόν προβλήματα μέσω των ολοκληρωμένων δοκιμών και εμπειρίας δεκαετιών.

  Πρόληψη ασθενειών – Η πραγματική βέλτιστη υγεία

  Έχουμε ήδη διαπιστώσει ότι ο σύγχρονος ορισμός της βέλτιστης υγείας πρέπει να περιλαμβάνει κάτι περισσότερο από την απλή απουσία νόσου. Ωστόσο, η διατήρηση της ζωής «ελεύθερας νόσου» αποτελεί σημαντική επίτευξη για να κερδίσουμε μία υγιή ζωή, γι ‘αυτό και η κλινική μας ομάδα επικεντρώνεται στην πρόληψη των σοβαρών καταστάσεων πριν την εκδήλωση τους – όχι απλά τη θεραπεία τους όταν εμφανιστούν ή αποκρύπτοντας τα συμπτώματά τους.

  Οι καρδιακές παθήσεις, για παράδειγμα, είναι η κύρια αιτία θανάτου τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες. Ωστόσο, συνεχίζει να ξεφεύγει της διάγνωσης και, συνεπώς, να μην αντιμετωπίζεται ενεργά λόγω διαγνωστικών προκλήσεων. Η Cenegenics στοχεύει να το σταματήσει αυτό με καινοτόμους ελέγχους, όπως η δοκιμή πάχους καρωτιδικής πάχυνσης (CIMT), η οποία καθορίζει την ηλικία των καρωτιδικών αρτηριών.

  Επειδή η σκλήρυνση των αρτηριών μπορεί να μην παρουσιάζει εξωτερικά συμπτώματα, αυτή η εξέταση μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση καρδιαγγειακών προβλημάτων πολύ πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα και πριν πραγματοποιηθεί κάποια καρδιακό επεισόδιο. Με αυτές τις πληροφορίες, οι κλινικοί γιατροί Cenegenics μπορούν να κάνουν εξατομικευμένες συστάσεις για να επαναφέρουν τους ασθενείς τους σε βέλτιστες συνθήκες για ελαχιστοποίηση του κινδύνου ασθένειας και βελτίωση της συνολικής υγείας.

  Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα του πώς βοηθά το Cenegenics στην πρόληψη των ασθενειών. Σε συνδυασμό με τους πέντε πυλώνες που περιγράφηκαν παραπάνω, η ολοκληρωμένη μας προσέγγιση για τη βέλτιστη ευεξία επιτρέπει στους ασθενείς μας να απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα ζωής, όχι μόνο από τη στιγμή που εισέρχονται στο πρόγραμμά μας, αλλά και χρόνια στο μέλλον.

  Μπορείτε να επιτύχετε βέλτιστη υγεία με Cenegenics – Επίλογος:

  Με την Cenegenics μπορείτε να αρχίσετε να ακολουθείτε την καλύτερη έκδοση του εαυτού σας αυτή τη στιγμή. Από τη μακροπρόθεσμη διαχείριση του βάρους έως την υγιή λίμπιντο και την ενισχυμένη γνωστική απόδοση, θα σας βοηθήσουμε να αισθανθείτε καλύτερα σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας σας για τα επόμενα χρόνια. Αν ενδιαφέρεστε να δείτε τι βέλτιστη υγεία αισθάνεται σαν από πρώτο χέρι, επικοινωνήστε μαζί μας.

  ABH Clinical Prevention & Age Management S.A.
  96, Vouliagmenis Avenue
  16675, Glyfada, Athens, Greece
  210.8949.920
  +30 6977 256 103

  Optimal Health is Within Reach
  Αποκτήστε βέλτιστη υγεία