ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

  Στυτική δυσλειτουργία

  • 5 Αυγούστου, 2020
  • 1569 Views

  Στυτική δυσλειτουργία;

  Κι όμως μπορείτε να την αντιμετωπίσετε χωρίς φάρμακα!

  Η στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι άνδρες μετά από κάποια ηλικία, ειδικά εκείνοι με καρδιαγγειακά νοσήματα και διαβήτη. Ορισμένες εκτιμήσεις δείχνουν ότι το 50% έως 70% των ανδρών ηλικίας 50 έως 70 ετών αντιμετωπίζουν ήπια έως μέτρια ΣΔ.

  Η ΣΔ ορίζεται ως η δυσκολία επίτευξης ή διατήρησης της στύσης. Προκαλείται συχνά από ένα συνδυασμό φυσικών και συναισθηματικών προβλημάτων. Η ΣΔ καθιστά δύσκολη τη σεξουαλική επαφή, κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της λίμπιντο, την αύξηση του στρες η οποία μπορεί να μειώσει την επιθυμία για σεξ, να αυξήσει το άγχος και να προκαλέσει κατάθλιψη επηρεάζοντας τη σχέση ενός άνδρα με τη σύντροφό του.

  Τα φάρμακα που αντιμετωπίζουν τη στυτική λειτουργία  αποτελούν την πιο συνήθη λύση για τους περισσότερους άνδρες, αλλά έχουν τα μειονεκτήματά τους, όπως πιθανές παρενέργειες και εξάρτηση από τη χρήση τους. Αλλά τα χάπια δεν πρέπει να είναι η πρώτη ή μοναδική σας επιλογή.

  “Σε πολλές περιπτώσεις, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να επιβραδύνουν την εξέλιξη της στυτικής δυσλειτουργίας και να βοηθήσουν στη διαχείρισή της, οπότε μπορεί να μην χρειάζεστε φάρμακα”, λέει ο Δρ Marc Garnick, καθηγητής ιατρικής ογκολογίας και καρκίνου του ουρολογικού στο Χάρβαρντ

  Αναζητήστε τα σημάδια

  Πρέπει πάντα να παρακολουθείτε τη σεξουαλική σας λειτουργία για τυχόν αλλαγές, ανεξάρτητα από το πόσο μικρές αυτές μπορεί να είναι. Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε στύση, αλλά όχι να ολοκληρώσετε τη σεξουαλική πράξη; Οι στύσεις σας διαρκούν περισσότερο ή είναι απρόβλεπτες.

  Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν τα συμπτώματα γίνονται πιο συχνά ή έντονα. Εκτός από την επιβεβαίωση της κατάστασής σας, ο γιατρός σας μπορεί επίσης να ελέγξει για άλλα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσουν ΣΔ.

  Εάν επιβεβαιωθεί η ΣΔ, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τις επιλογές θεραπείας, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στον τρόπο ζωής. “Αυτές οι αλλαγές μπορεί να έχουν άμεση και μακροχρόνια επίδραση στη διαχείριση της ΣΔ και συχνά πρέπει να είναι η πρώτη στρατηγική δράσης πριν δοκιμάσετε φαρμακευτική αγωγή”, λέει ο Δρ Garnick. Εδώ είναι μερικές στρατηγικές που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές.

   

  Κάντε περισσότερη αερόβια άσκηση

  Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι 40 λεπτά μέτριας έως έντονης αερόβιας δραστηριότητας, τέσσερις φορές την εβδομάδα για έξι μήνες, μπορεί να βελτιώσουν τη ΣΔ. Ο τύπος άσκησης δεν έχει  σημασία όσο πραγματοποιείται στην κατάλληλη ένταση. Παραδείγματα περιλαμβάνουν τζόκινγκ, κολύμπι, ποδηλασία, κυκλικές ασκήσεις αντιστάσεων και γρήγορο περπάτημα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αυξήσετε την άσκηση σας. Εάν δεν μπορείτε να πάτε σε γυμναστήριο, ή σε κάποιο αθλητικό κέντρο για να κάνετε αερόβια άσκηση και προπόνησης αντιστάσεων, μπορείτε να κάνετε παρόμοιες ασκήσεις στο διαδίκτυο στο σπίτι.

   

  Δοκιμάστε ασκήσεις Kegels

  Οι ασκήσεις Kegel ενισχύουν τους μύες του πυελικού εδάφους και ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση στυτικής δυσλειτουργίας αυξάνοντας τη ροή του αίματος στο πέος. Οι ασκήσεις Kegel πραγματοποιώντας σφίγγοντας τους μυες που θα χρησιμοποιούσατε για να σταματήσετε τη ροή των ούρων ή να συγκρατήσετε αέρια. Μια τυπική ρουτίνα αποτελείται από πολλαπλά Kegels με καθορισμένο χρονικό διάστημα για τη συγκράτηση της μυϊκής συστολής και την ανάπαυση μεταξύ των επαναλήψεων. Ο αριθμός των επαναλήψεων μπορεί να κυμαίνεται από 10 έως 100 συσπάσεις.

   

  Παρακολουθήστε τη μέση και την περιφέρειά σας

  Μια μελέτη του 2015 διαπίστωσε ότι οι κλινικά παχύσαρκοι άνδρες έχουν 40% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας . Εάν είστε υπέρβαροι, η μείωση του βάρους σας κατά 5% έως 10% έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη σεξουαλική λειτουργία.

   

  Αλλάξτε τη διατροφή σας

  Αρκετές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής στην υγεία επεκτείνονται και στην ΣΔ.

   

  Σημάδια άλλων προβλημάτων υγείας

  Η στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) μπορεί να είναι ένδειξη για άλλα προβλήματα υγείας. Για παράδειγμα:

  Καρδιαγγειακή νόσο. Η ΣΔ προκαλείται συχνά από μη λειτουργικά αιμοφόρα αγγεία που δεν παρέχουν αρκετό αίμα στο πέος για να συμβούν στύσεις. “Η ΣΔ μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κάτι άλλο συμβαίνει στα αιμοφόρα αγγεία σας, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και η αθηροσκλήρωση ή η σκλήρυνση των αρτηριών”, λέει ο Δρ Marc Garnick, καθηγητής ιατρικής ογκολογίας και καρκίνου του ουρολογικού στο Beth Israel .

  Διαβήτης. Ο διαβήτης μπορεί να βλάψει τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία που απαιτούνται για την επίτευξη και τη διατήρηση της στύσης. Οι άνδρες με διαβήτη τείνουν να αναπτύξουν ΣΔ σε νεότερη ηλικία σε σύγκριση με τους άνδρες χωρίς διαβήτη.

  Νοσήματα Προστάτη. Οι άνδρες που έχουν μεγαλύτερο προστάτη από καλοήθη υπερπλασία είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν ΣΔ. Αν και σπάνιο φαινόμενο, η ΣΔ μπορεί επίσης να σχετίζεται με καρκίνο του προστάτη.

  Ψυχολογικά θέματα. Ψυχολογικά και συναισθηματικά ζητήματα, όπως το άγχος, το στρες και η κατάθλιψη, μπορούν να συμβάλουν στην ΣΔ. Ο γιατρός σας μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση και να σας βοηθήσει να λάβετε κατάλληλη συμβουλευτική, θεραπεία ή άλλη βοήθεια, όπως απαιτείται.

   

  Συμπέρασμα

  Η στυτική δυσλειτουργία δε χρειάζεται να σας αγχώνει πλέον. Το πρόγραμμα Cenegenics, το νο1 Πρόγραμμα Κλινικής Πρόληψης και Αντιγήρανσης από την Αμερική μέσα από έναν διαγνωστικό έλεγχο 360,  ελέγχει όλους τους δείκτες υγείας και μέσα από ένα εξατομικευμένο πλάνο προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας, μπορεί να σας χαρίσει την υγεία και τη ζωτικότητά σας!

  Καλέστε τώρα στο 2108949920 ή στο 2107230502, για να προγραμματίσετε δωρεάν ραντεβού διάγνωσης με την επιστημονική ομάδα του ABH Medical Group.